Tuesday, April 24, 2012

Amanah

Salam semua, sihat? hope semua readers blog ni sihat selalu.


str8 to the point lah ya? huhu. as u know, my last post yang bertarikh July 21, 2011 mentioned yang aku ada pergi interview untuk jawatan kuasa Kelab D'Bankers UiTM Melaka. so, this time aku nak tunai kan janji, nak cerita apa yang jadi. hihi. yeah aku dapat jawatan yang aku apply! EXCO PERHUBUNGAN LUAR DAN ALUMNI. aku sah pegang jawatan tu selepas angkat sumpah (ikrar) semasa Majlis Hi-Tea last year. tak ingat tarikh la pulak, maaf. hihi. (later aku buat post pasal event tu ye kawan-kawan)


well, of course lah aku happy sebab aku memang nak ada commitment supaya aku ada aktiviti nak buat and aku memang suka ada tugas, dari sekolah rendah lagi pon aku dah diberi tanggungjawab, but ada lah yang tak berapa suka dengan keputusan tu. sampai ada yang cakap aku dapat naik jadi exco sebab hubungan rapat aku dengan mantan exco tersebut. aku ngaku aku memang rapat dengan dia but after aku dengar semua tuh aku pon rasa tak sedap hati lah, aku pon pergilah jumpa mantan exco tu and tanya untuk kepastian.  Lepas aku dengar explanation dia macam mana aku dapat jawatan tu aku rasa lega. tapi aku tak pasti betul atau tak apa yang dia sampai kan. yang pasti penjelasan tuh buat aku rase kembali semangat untuk menjalankan tugas. huhu. masa tu lah kawan-kawan baik aku bagi aku semangat supaya jangan pedulikan apa kata orang and buat habis baik so that mereka akan senyap. terima kasih sahabat!

tapi nak ikutkan, jawatan yang aku pegang bukan jawatan besar pun but still ada yang tak puas hati. rasa kelakar pun ada. sorry to say, ini lah sikap kebanyakan orang Melayu yang suka jatuhkan dan bergaduh sesama sendiri. ubahlah wahai bangsaku. 

Nov 21, 2011 bukan ya semester baru, semester empat bagiku, maka bermulalah tangungjawab aku sampai lah Nov 2012. apa pun, this post tak habis disini. hihi. *kenapa??* hurm kerana buka nya semester baru kami terpaksa bubar semula organisasi atas sebab ada ahli jawatan kuasa yang dilantik telah meneruskan perjalanan ke degree (FAST TREK) di mana, pelajar semester tiga UiTM dibenarkan untuk apply degree bagi memendikkan masa pengajian mereka. apa yang berlaku adalah, Naib Presiden dan EXCO Publisiti telah mengambil keputusan untuk pergi FAST TREK. *aku pun diterima untuk meneruskan pengajian ke degree but aku tak pergi, later alu cerita kenapa aku tak terima tawaran tu.* jadi terpaksalah kami mengisi kekosongan yang ada. kebanyakkan ahli jawatan kuasa tidak berubah posisi kecuali beberapa orang termasuklah aku, aku dinaikkan jawatan ke Setiausaha 1 but aku gedik nak jadi Setiausaha 2 haha. yelah, giler ke apa letak aku S/U 1 memang tak jalan lah kelab. haha. so yeah! aku Setiausaha 2. haha. 


inilah majlis tertinggi D'Bankers 2011/2012 yang baru! huhu. sudah satu semester dengan mereka. TERBAIK! hope semuanya berjalan seperti yang dirancang next semester. huhu. aku mengharapkan aku dapat menjalankan amanah yang diberi dengan sempurna. :)

p/s; tak salah apa orang nak cakap or nasihat tentang kita but kalau ikut cakap-cakap orang yang negative dan menjatuhkan kita, sampai bila kita tak akan berjaya. penuhi hidup anda dengan pengalaman yang berguna kawan!

No comments: