Saturday, February 19, 2011

dating with a boy ,,

hye reader?sihat ke semua?? yang demam tuh makan ubat k! jangan jadi macam aku..PENAKUT UBAT BIJIK!hahaha..*macam budak2, kalau aku seboleh2nya akan mintak dekat doc tuh nak ubat air..hahaha. n ingat sebelum makan ubat tolong isi perut tuh dengan makanan dulu oke? pastuh jadi macam perut aku yang buncit. *orang kata buncit itu seksi! betul ke?betul jeh sebab aku pon buncit..hahaha.




gambar hiasan sahaja.

mari aku cerita kesah dating dengan budak lelaki nih..act nak keluar ramai2 pergi dataran pahlawan n melaka parade pada 15/2/2010 sebab cuti tapi atas sebab kesibukan dan masalah kenderaan yang dihadapi serta masalah kewangan, maka hanya aku dan 'si dia' jelah yang keluar berdua. nak motor sudah! haha. yup, 'si dia' lelaki.  mesti korg semua pikir lain kan?no lah! kami hanya kawan. teman tapi mesra gitu. tajuk nih saja kasi letop sikit, barulah korg semua nak baca..kan kan kan?


afiq azri

oke, so apa jeh kami berdua buat bila dah berdua2 an? wajiblah buat benda2 yang mengHAPPYkan kami. maunya x, keluar berdua boley jadi bosan kot, tambahan pula kami dua2 lelaki. lagi lah. kalau keluar lama2 tanpa aktiviti yang menyeronokkan pasti akan membosankan. lain lah keluar berdua dengan gurl. aku cakap sikit dah gelak macam pontianak. so x adalah bosan sangat, HEHEHE. i'm not saying that afiq is bored person. just kami lelaki. paham2 jeh ok. act dia nih boleh tahan gila gak orangnya. hahaha. banyak yang kami buat hari tuh tapi x semua kami ambil gambar lah. time enjoy2 lah kan? time bergambar kita bergamba. huhu. x mau mukadimah panjang sangat. nih aku bagi korg semua usya sikit gambar2 yang sempat aku snap hari tuh.


sempat jeh snap. hahaha.


sampai melaka parade tengah hari, so terus g lunch dekat chicken rice shop. huhu.



lepas jeh makan, kami jenjalan dataran pahlawan. cari seluar. sekali, jumpa lect bel260 dekat Padini. *xley blah. hahaha.


dah dapat seluar kami g tengok movie 'sini ada hantu', siapa rapat dengan aku tahu lah aku x suka tengok movie melayu dekat panggung rasa macam membazir. tapi di sebabkan cerita ni je ada time tuh (nak cepat, so  tengok jelah). oke, meh aku bagi pendapat aku pasal cerita nih
kisah tentang pekerja yang nak OT tiga kali ganda.HAHA, tapi dorg kene hantar mayat di malam hari. so, disebabkan bosan meraka pon mula lah bercerita pasal hantu. alang2 nak hantar mayat kan. ahaha. sepanjang perjalanan 3 cerita hantu yang di sampai kan. first, HANTU POKOK PISANG.. cerita nih agak bosan. first time aku tau macam mane cara nak jumpa hantu pisang. camnie, hantu pisang akan muncul bila korg ikat kain merah dekat pokok pisang n tarik kain merah tuh masuk dalam bilik n ikat kat katil.ala macam cerita orang minyak kalu x silap aku. yeke?haha. entah lah. bak kata afiq, untung hantu tuh. tiap malam lain2 jantan. hhaha. btw sebelum nih memang aku pernah dengar pasal hantu pisang. tapi x tau pulak macam tuh cara nya nak jumpa dia. yang aku tau hantu pisang sentiasa ada dekat pokok pisang, terutama kawasan pendalaman. n dorg hanya jaga kawasan pokok pisang tuh jelah.macam penunggu or sumting macam tuh la. hihi. second story is pasal HANTU NOMBOR EKOR, cerita pasal seorang lelaki cina yang terdesak. hutang keliling pinggang. pengajaran cerita nih pasal 'persahabatan'. ada part yang terkezut2 sikit. tapi ending dia aku boleyh cakap sedeyh. sebab apa? sebab dia sanggup buat kawan dia macam tuh untuk kepentingan diri sendiri. aku sangat2 x suka ada kawan yang macam tuh. *tetiba emo pulak. haha. biasalah banyak pengalaman kene tikam belakang. huhu. last story yang mereka berdua kongsi dalam pejalanan menghantar mayat ialah HANTU ASRAMA, alah cerita standard untuk budak2 sekolah, pasal hantu jepun yang x sedar2 peperangan dah tamat lama. haha.yang last story nih kelakar giler. hahaha, tapi rasa kebanyakkan sekolah kat Malaysia macam tuh. semua khabar angin jeh. sekolah aku pon ada jugak. time aku duduk asrama macam2 jenis cerita hantu aku dengar. tapi aku x pernah nampak. kene kacau pernah lah. huhu. meh aku kongsi satu cerita member baik aku kat asrama.

satu malam nih, dalam pukul 1 pagi lebih. member aku bangun pergi bilik prep, dia nak siapkan kerja lukisan sebab besok dah nak kene hantar.*biasalah, last minutes kan? tengah sedap2 layan warna sekali masuk seorang senior nih. dia dah pelik dah. memang lah senior tuh rajin belajar kat bilik prep tuh. tapi time2 macam nih sepatutnya senior tuh dah tidur. dengan muka blur member aku nih layan lah telatah senior tuh. layan punya layan sekali pen jatuh bawah meja. dia pon amik lah macam biasa. sekali dia tengok kaki senior tuh x ada. bukan x ada. tapi x nampak. lama jugak dia tengok. makin lama dia tengok makin mencanak bulu roma dia, last2 memang kompemm x ada. member aku nih dah mengeletar jatung dia. tapi dia cuba buat2 cool. dia cakap kat senior tuh dia dah ngantok n nak balik bilik. nak tahu apa ayat yang keluar dari mulut senior tuh?

"dah mengantuk ke dah tahu?"

maunya x mengelabah tuttut member aku nih. x cukup simen die lari. x kira pintu, langgar jeh! janji selamat tido. hahaha.

nih pon cerita biasa korg dengar kan? alah, asrama, standard lah. ikot nasib jumpe ke x. banyak lagi cerita hantu dekat sekolah lama aku tuh. x per lah lain kelahiran aku cerita k. haha. sambung balik pasal movie tuh.
dah abis 3 stories tuh tetiba van tuh abis minyak. time nih kelakar jugak. hahaha. korang kene tengok sendiri lah k. aku bagitaw sikit je nih. tapi yang paling pelik macam mana hantu cina boley drive kalu betul hantu cina x boley sentuh benda or manusia? hahaaha. drive mayat sendiri. lawak2.

yang lagi lawak sebab budak afiq kat sebelah aku asyik terkezut jeh. sampai kaki naik atas kerusi. hahaha.
plus, 3 orang mamat belakang aku, bajet macho habis. sekali terkezut jugak. lepas terkejut diorang tergelak macam pontianak. memang x boley blah! kenkandang aku tergelak sebab dorg 3 orang bukan sebab movie tuh. hahaha. sumpah kelakar time tuh. dari 5 bintang aku bagi 2.5. depend pada individu lah nak nilai macam mana. kene tengok sendiri oke?huhu. sebab ada classmate aku cakap x best lansung. bagi aku boloyh lah. huhu.


yang nih kitorg lepak2 minum jap kat kopitian express before movie tuh start. huhu


tips to gurls; tolong jangan keluar shopping seorang diri. tengok minah tuh. takut aku! haha. girls memang pantang bab shopping. boleyh giler, betul x?ngaku jeh betul. hahaha.



eh eh. sempattt. hahaha. saja mengimbau masa lampau. haha. lama x naik apa salah sekali sekala cuba naik lagi kan? hihi

p/s;afiq pasnih kita date agy oke?haha. best cari gosip murahan nih. haha..sapa nak date dengan aku?*Xada orang..sedeyh nye. tau lah aku x ensem.

12 comments:

arulairol said...

bila plAk nk dating dGn AKu.. hahaha
seroNok baca.. mcm2 citer ada.. hiks
keep it uP brO...

c.a.p.i.k said...

haah erk.
nanti2 ah weh,
start mggu nih till bila tah.
aku bz sgt2.
t ade masa aku roger ko k?
huhu
btw, thanks

Edy Fee said...

mmg panjang post...letey ,mate mmbacenye..hahhaa
tp menarik sebab bayak cerita...byk variasi..hahaha
keep on going!

c.a.p.i.k said...

hahahaha.
thanks sudi bace.
huhu.
edy pon ok.
ur blog is better than me.
huhu

Edy Fee said...

mane ade better,,,same je..
yg beze capit cte sal dri capix n edy cte sal ape je yg terlintas kat kpala otak ni..haha
plus minus same je

c.a.p.i.k said...

oke,
conclusion die kita equal k?
hahahahaa

Mah@mahu said...

Kuar tak ajak huhu smart kasut bro best..

c.a.p.i.k said...

mahamahu;mcm mana nak ajak?kenal ko pon x..huhu..cube kenalkan diri anda..hihi..btw thanks coz puji kasut. kasut yg mana smart?

hAStamaNana said...

alamak..terbaca plak...

c.a.p.i.k said...

baca jelah. mmg tulis kat blog tuk dibace lorh. hahahaha.

Anonymous said...

HAHAHA . tak boleh blah seram nye kann ~ KELAKAR ~ XD

-apek-

c.a.p.i.k said...

asal? ko dah tgk eh? huhuhu.