Monday, January 31, 2011

ku putuskan ,,


hai sume?sihat?? bagus laa...seminggu yang lalu aku jatuh sakit..sebab cuaca di london a.k.a lendu x menentu..sampai terpaksa minta excuse dari miss microeconomics sebab x tahan hidung berair and batuk2 dalam kelas..sangat x selesa untuk belajar..*terlepas satu topik.. =(  ..tak mengapa lah..nanti aku cube catch up balik..


so,apa yang aku putuskan?

1.akan update blog selalu.
   -cemburu dok tengok blogger2 yang aku follow rajin update blog..aku nie x kan nak tunggu balik rumah baru update kan??ada lah seorang dua yang asyik tanya bila nak update..aku pon x taw nak jawab apa..HAHA..btw thanks pada yang bertanya..aku ingat x ada yang kesah aku update ke tak..maklum lah blog aku kan x famous macam blog korg..so aku decided untuk update blog aku sekerap yang mungkin..kalu boleh tiap hari aku akan update..bukan untuk korg tapi untuk aku imbas balik apa dah jadi dekat diri aku..hihi.

2.x nak susahkan abang angkat aku lagi.
   -hurm..aku seboleh2 nya x nak bercerita pasal nih..tapi terpaksa! macam nih..sebelum kami jadi adik beradik angkat kitorg rapat sebab konon nye satu kepala...
dia kata 'kita sama'..memang kami sekepala..aku amik dia as abang angkat aku pon sebab aku x ada abang so nak jugak merasa kasih sayang seorang abang..aku x mintak lebeh just kasih sayang macam aku berikan pada adik2 aku..ITU SAHAJA..tapi aku salah orang...dia x dapat nak bagi kasih sayang tuh sebab dia ada 7 orang adik angkat yang lain termasuk aku..5 gurls 2 boys included me..so aku terpaksa berkongsi kasih..tambahan pula dia ada awek kesayangan dia tuh..lagi lah kurang perhatian n kasih sayang die untuk adik2 dia yang ramai..so aku decided untuk tidak menyusahkan dia lagi biarkan dia beri perhatian dekat adik2 dia yang lain..yelah aku kira adik yang paling bongsu tak pe laa aku mengalah..HUHU.
p/s;thanks abang belikan adik dua helai baju.. :) walaupon taste abang old fashion..HAHA..x de lah..just kidding..smart jek baju2 tuh..satu putih satu kuning..nanti ada peluang aku post pic aku berbaju 'pilihan abang angkat' aku k..hihi

3.aku dah putus dengan gf aku pada 8/1/11.
   -hah?terkejut??hurm..actually time tuh genap 6 bulan kami bersama..hurm..x de pape pon..da x serasikan..nak buat macam mana..so aku putuskan jelah..aku da penat dengan perangai dia..*orang kalu putus semestinya akan salahkan bekas kekasih dia betul x?kan?? aku xnak cakap panjang..aku putus dengan dia sebab dia curang and aku nak berubah sikap.. sekian.

4.aku dengan sum1 pada 11/1/11
   -tarikh nak gempak..dia yang pilih..sebenarnya 21 hari bulan tuh baru sah kami bersama..x mahu cerita banyak2 sebab nih akan jadi pengalaman baru..skunk pon masih dalam sesi suai kenal hati budi masing2..huhu..doakan kami.

5.x nak terlibat dalam mana2 pergaduhan.
   -ini cerita budak kelas aku..adoi aku ingat sem 1 jeh gado2 nih yelah masa tuh nak tengok perangai masing2 kan??sem nih pon ada jugak..adoi...lantak korg laaa..JANGAN LIBATKAN AKU..aku x nak sebelahkan sapa2..aku kawan dengan semua terutama 'the vava' kelas tuh k..hihi..papepon kita kawan beb..nak lawan??lawan time final exam nak??HUHU.




 pictures time dinner d'bankers july-nov 2010



6.bawa motor ke U!
   -sesungguh nya aku tidak tabah nak redah panas terik dengan anak tangga yang ratusan untuk pergi ke kelas tiap hari..ratusan anak tangga dalam satu masa aku terpaksa panjat..cuba bayangkan sehari aku terpaksa berulang alik melalui anak2 tangga tuh tidak kurang dari 4 kali sehari..sanggup kah anda?? kene pulak aku cepat berpeluh..bukan itu saja..kalau aku dah bawak moto senang la nak ke mana2 kan..uhuhu..


p/s;cuti tahun baru cina a.k.a mid-sem break seminggu..xtaw nak buat ape..jalan2 nan mama and adik aku jeh kot,..huhu

Friday, January 7, 2011

apa salah diri ku??,,



hai pembaca,,
hari nie aku balik rumah selepas seminggu dekat UiTM..
gerak dari UiTM lendu,alor gajah, Melaka dalam pukul 11.30 pagi.
sampai rumah dalam pukul 12.30 tengahari..
calling2(report)  kejap then tertido..
dalam pukul 5.30 petang aku bangun..*termiss solat jumaat.
penat sangat too lah jadinya.


bangun2 ada member2 call. bertanya.
'u gado ngan oren ke?'
*i'm like 'huh?' 
siyesly xtaw pape..
mereka cakap oren ada comment sumting kat status.
-touching comment-
walaubagai manapun, mr. capik xtengok lagi comment tuh.
sejujurnya.
since buka sem baru aku da malas nak on9 fb.
sebab;
1. aku da x cari ape2.kecuali kawan.
2. aku dah jumpa semua yang aku cari.
3. x nak kenal ramai dalam satu masa, lagi aku kenal lagi ramai suka , lagi penat nak layan
(bukan jobo or poyo,that the truth)
*rasa semua orang macam tuu kan??bila kenal sum1 new jeh mesti cepat suka, terutama kalau dah dapat number phone mereka.
4. x ada masa nak lepak depan lappy lagi..class da mula..so bz sikit.
5. on9 hanya untuk tulis status sahaja.
6. penat n ngantuk.


papepon,
nie semua bukan kerna facebook.
siapa oren?? bagi mr. capik dia antara kawan terbaik yang capik ada dalam hidup.
banyak masalah dan cerita yang kami kongsi bersama.
dan dia bukan yang pertama terasa dengan sikap aku.
dia yang ketiga.

dorg buat macam tu sebab rindu aku , aku x reply msg n x answer call dan mungkin dorg ingat aku dah lupakan mereka.
TIDAK PERNAH LUPAKAN KAWAN!
fyi untuk semggu nie banyak gile tekanan yang aku dapat.
(x ada siapa tahu sebab aku x nak tunjuk macam sem lepas sampai member member cakap aku 'jiwa kacau')
aku cuba senyapkan diri tapi ini yang jadi.(ramai yang terasa)
aku sembunyikan semua masalah dari semua orang.
mengelak dari semua soalan.





 AKU PERLUKAN MASA




hope anda paham.
*anda = semua kawan2 yang aku da sebutkan nama pada entri yang lepas.
(exmple;sue,farid.abg joe,faiz,wan shukri,oren,khai,alif)
sejujur nya aku penat dengan diri aku.
(orang kata aku nih complicated = benda kecil nak amik kira*suka pikir benda yang simple dan jadikan ianya  susah)
HAHA.
aku suka main dengan perasaan.
bagi aku pelbagai perasaan itu yang buat kita rasa hidup didunia.
HUHU.
kalau yang nak berkenalan dengan aku , aku da nasihatkan awal2,
"jangan!nanti kamu susah nak lepaskan diri..sebab saya complicated"
kenapa aku cakap aku nih complicated?sebab aku suka main perasaan.
aku pernah cakap benda nih ; 
"bagi aku setiap hubungan yang aku jalinkan adalah serius tiada main2 walaupun hubungan itu , hubungan persahabatan"
so sebelum pasang niat nak mengenali aku,
sila fikir masak2 terlebih dahulu.
akhir kata,

MAAF ATAS SEGALA KESALAHAN YANG TELAH AKU LAKUKAN..TIDAK PERNAH TERNIAT PON UNTUK MELUPAKAN ANDA..AKU TAHU SALAH AKU..TIADA ALASAN ATAS KESILAPANKU..TOLONG MAAFKAN AKU..AKU X NAK HILANG ANDA DALAM HIDUP AKU..KU POHON KEMAAFAN DARI MU.
video


P/S;sayang semua kawan kawan aku...*tegur aku macam biasa k?





 TIADA SEORANG PON YANG FAHAM AKU
(ada yang cakap 'ala paham sangat dah ngan perangai kau')
jawapannye tak,
kau x faham aku.

Saturday, January 1, 2011

sinopsis 2010 ,,

telekom??malaysia..*pernah x kau cakap macam tuh??sebagai penganti 'salam'??teringat masa sekolah rendah duluh..asal member baik aku si faiz call jeh mesti macam tuh..macam bangang pon ada..HAHA...oke2 lah , stop main dengan 'salam'..kita mula balik dengan betul..

assalamualaikum anak2 ikan dan anak2 ayam(HAHA..guraw jeh)..entri kali ni mr. capik nak bercerita tentang semua yang(aku ingat) berlaku sepanjang tahun 2010..awal sampai akhir..sanggup x nak baca??kalau x , tidak mengapa, sikit pon mr. capik x paksa..kalau nak tahu nama anda disebut atau tidak , baca lah oke!


2010 aku baru tamat belajar di sekolah menengah (lepasan SPM)..so sementara aku nak dapat tawaran sambung belajar..aku tolong member member (sue , faiz , bella)berniaga tanpa gaji(mengisi masa lapang..x rase macam mengisi masa pon..rasa macam membuang masa pon ada jugak..HAHA.)
dengan mereka ni jelah aku selalu leparking together gether..HAHA..sampai la aku dapat tawaran universiti.
sue dengan faiz sambung ILP , bella sembung POLITEKNIK.
masing2 dah berjauhan..sue still rembau , faiz kl , bella melaka.
aku dengan bangga dan kecewa nya sambung belajar dalam bidang perbankkan.
dip. in banking.

kecewa sebab aku sebenarnya dan seboleh bolehnya nak sambung dalam bidang akauntasi.
tapi xpe lah..janji belajar...UiTM alor gajah melaka jadi tempat untuk aku menuntut ilmu pulak selepas  URESS..cuak jugak , yelah nak masuk dunia baru kan.
dunia kampus!haha.
pendek cite meh aku perkenalkn member member class aku...
DIB 1C



gambar dinner..lagi dua org xde dalam gamba.
dari kiri belakang;heran,fira,fizah,mia,hanem,dida,aminah,piqah,nami,bella,aini.
dari kiri tengah;wana,rynie,zirah,erlie,___,miss noraida(lect. management),wani,mira.
dari kiri depan;ijat,mr. capik,faisal,arai,iwan,naim.


awal2 sem.

tuh member member kelas..member member kolej(asrama) ramai gak. sorry la xd gamba dorg.
tapi yang penting member member level aku memang best..(berkawan dengan mereka yang open minded)
senior level pon sporting..pasal kolej nih aku x banyak cerita..sebab aku kurang beremosi dengan dorg..HAHA..

teruskan dengan cerita member2 kelas..mula2 memang susah nak carik kawan..sebab aku bukan jenis suka bergaul..a.k.a. sombong berlagak bongkak jobo poyo..
HAHA..
aku nih memilih sikit kawan..mula2 aku tengok dulu perangai masing2 macam mana.
then bagi masalah a.k.a ujian kat dorg..(gado gado sikit)
pastuh baru pilih kawan.
so sapa mereka yang malang dalam kelas berkawan dengan aku??
nie dia mereka,,

 2 teruna 2 dara
wana , dida , mr. capik ,arai

huhu.
yang lain bukan aku x kawan, cume x rapat macam aku rapat dengan budak2 giler kat atas tuh lebey sikit..haha.
video nie nak tunjuk dekat korg mcm mane kami kat lua,
kalau cerita panjang lebar x guna, korg tengok lah sendiri ok?

video

video


sorry video budak2 giler...haha
kalu dengan dorg satu benda aku suka buat..
n memang fav aku..
teka memalui gambar oke?



ape die agak2 korg?


dan taun 2010 paling banyak ex , dan kawan baru.
oke lah..meh mr. capik sebutkan satu per satu kawan2 2010 yang rapat.(ex2 aku x bubuh sume..tapi ada lah seorang dua)

sue,faiz,bella(uress),dolah,piyan,ida,
akak ija,adek aton,abg joe,farid,wan syukri,
oren,alif,khai,fazrina,syamil,faka,arol,rezza,shamier,
heran,fira,fizah,mia,hanem,dida,aminah,piqah,nami,
bella(banking),aini.wana,rynie,zirah,erlie,wani,mira,ijat,
faisal,arai,iwan,naim,am,awie,
amirul,nawi,adrian,alep,faiz,acap,afiq,zahid,taufiq,ridzan,
ruzain,erye,afik,hee,helmy,faris,dan member member FB 
(yang rapat dengan aku dan selalu komen status aku , aku lupe nak sebut nama sory,)

banyak giler x sebut..sory sangat2 nanti aku ingat aku letak..bagitaw aku k.
thanks guys sudi kawan dengan aku..
nanti kalau aku bosan aku cerita pasal member2 aku oke..




oke,selain cerita pasal kenalan..tahun nih banyak jugak yang aku cube..
*join kelab usahawan(SIFE)benda baru..
*belajar berniaga dengan member..
*blaja mencapub...
*berkayak(lama teringin akhirnya tahun nih dapat gak berkayak..
*awal tahun dulu berskandal(perh!xkan buat lagi!sengsara!)..
*belajar menghargai orang..
*belajar menjadi dewasa dan open-minded..
*oh ye!!tahun nih dapat raya kat kedah selepas 8 tahun x balik sana..
*belajar berkawan dengan senior(jujurnya aku xboley berkawan dengan senior..
sebab aku hormat dorg as senior..x boleh nak buat macam kawan walaupun dipaksa.
tapi aku cuba walaupun rase janggal)..
*akhir sekali cuba belajar yakin dengan diri sendiri tp still x lulus!
banyak , banyak , siyes banyak yang aku lalui!!
kenkadang rasa tension...so 2011 aku akan kurang kan main perasaan..
huhu.


p/s;disebabkan tahun nih ramai orang muncul dalam hidup aku , jadi banyak lah kenangan pahit dan manis aku  untuk tahun 2010..moga 2011 dapat memberi pengalaman yang lebey manis dari pahit..