Monday, January 31, 2011

ku putuskan ,,


hai sume?sihat?? bagus laa...seminggu yang lalu aku jatuh sakit..sebab cuaca di london a.k.a lendu x menentu..sampai terpaksa minta excuse dari miss microeconomics sebab x tahan hidung berair and batuk2 dalam kelas..sangat x selesa untuk belajar..*terlepas satu topik.. =(  ..tak mengapa lah..nanti aku cube catch up balik..


so,apa yang aku putuskan?

1.akan update blog selalu.
   -cemburu dok tengok blogger2 yang aku follow rajin update blog..aku nie x kan nak tunggu balik rumah baru update kan??ada lah seorang dua yang asyik tanya bila nak update..aku pon x taw nak jawab apa..HAHA..btw thanks pada yang bertanya..aku ingat x ada yang kesah aku update ke tak..maklum lah blog aku kan x famous macam blog korg..so aku decided untuk update blog aku sekerap yang mungkin..kalu boleh tiap hari aku akan update..bukan untuk korg tapi untuk aku imbas balik apa dah jadi dekat diri aku..hihi.

2.x nak susahkan abang angkat aku lagi.
   -hurm..aku seboleh2 nya x nak bercerita pasal nih..tapi terpaksa! macam nih..sebelum kami jadi adik beradik angkat kitorg rapat sebab konon nye satu kepala...
dia kata 'kita sama'..memang kami sekepala..aku amik dia as abang angkat aku pon sebab aku x ada abang so nak jugak merasa kasih sayang seorang abang..aku x mintak lebeh just kasih sayang macam aku berikan pada adik2 aku..ITU SAHAJA..tapi aku salah orang...dia x dapat nak bagi kasih sayang tuh sebab dia ada 7 orang adik angkat yang lain termasuk aku..5 gurls 2 boys included me..so aku terpaksa berkongsi kasih..tambahan pula dia ada awek kesayangan dia tuh..lagi lah kurang perhatian n kasih sayang die untuk adik2 dia yang ramai..so aku decided untuk tidak menyusahkan dia lagi biarkan dia beri perhatian dekat adik2 dia yang lain..yelah aku kira adik yang paling bongsu tak pe laa aku mengalah..HUHU.
p/s;thanks abang belikan adik dua helai baju.. :) walaupon taste abang old fashion..HAHA..x de lah..just kidding..smart jek baju2 tuh..satu putih satu kuning..nanti ada peluang aku post pic aku berbaju 'pilihan abang angkat' aku k..hihi

3.aku dah putus dengan gf aku pada 8/1/11.
   -hah?terkejut??hurm..actually time tuh genap 6 bulan kami bersama..hurm..x de pape pon..da x serasikan..nak buat macam mana..so aku putuskan jelah..aku da penat dengan perangai dia..*orang kalu putus semestinya akan salahkan bekas kekasih dia betul x?kan?? aku xnak cakap panjang..aku putus dengan dia sebab dia curang and aku nak berubah sikap.. sekian.

4.aku dengan sum1 pada 11/1/11
   -tarikh nak gempak..dia yang pilih..sebenarnya 21 hari bulan tuh baru sah kami bersama..x mahu cerita banyak2 sebab nih akan jadi pengalaman baru..skunk pon masih dalam sesi suai kenal hati budi masing2..huhu..doakan kami.

5.x nak terlibat dalam mana2 pergaduhan.
   -ini cerita budak kelas aku..adoi aku ingat sem 1 jeh gado2 nih yelah masa tuh nak tengok perangai masing2 kan??sem nih pon ada jugak..adoi...lantak korg laaa..JANGAN LIBATKAN AKU..aku x nak sebelahkan sapa2..aku kawan dengan semua terutama 'the vava' kelas tuh k..hihi..papepon kita kawan beb..nak lawan??lawan time final exam nak??HUHU.




 pictures time dinner d'bankers july-nov 2010



6.bawa motor ke U!
   -sesungguh nya aku tidak tabah nak redah panas terik dengan anak tangga yang ratusan untuk pergi ke kelas tiap hari..ratusan anak tangga dalam satu masa aku terpaksa panjat..cuba bayangkan sehari aku terpaksa berulang alik melalui anak2 tangga tuh tidak kurang dari 4 kali sehari..sanggup kah anda?? kene pulak aku cepat berpeluh..bukan itu saja..kalau aku dah bawak moto senang la nak ke mana2 kan..uhuhu..


p/s;cuti tahun baru cina a.k.a mid-sem break seminggu..xtaw nak buat ape..jalan2 nan mama and adik aku jeh kot,..huhu

13 comments:

c-i-N-T-a fIRzaA said...

bestnya cite u nie,..
nnt u slalu update blog taw...

c.a.p.i.k said...

yeke best??haha.
biase2 jeh.
oke saya akan usahakan k.
terus membaca contengan saya oke??hihihi.
thanks yaw.

c-i-N-T-a fIRzaA said...

ye sy akn baca cite kt blog awk,..
awk ada fb x nnt snang nk chat,..
heheheh

c.a.p.i.k said...

cube carik..huhu
ada jeh..tp x slalu on laa..wat bz jeh.
kalu bosan tahap zazun baru on chat.
hahaha.
ada kat blog nie sy bgtaw my fb.
hihi

c-i-N-T-a fIRzaA said...

ok da jmpe pon fb awk...
hehhhe...
ada kt blog awk kn...
ok nnt sy add k,.
abis awk slalu on9 blog jeke,.

c.a.p.i.k said...

huhu.
tahniah.
hahaha.
yup,sentiasa bloggie.
tok uptodate blog2 yg saya follow.
huhuhu.

c-i-N-T-a fIRzaA said...

heheheeh...
owh...
ingt slalu on9 fb ke???
nie x update blog ke..
nnt jgn lpe follow blog sy taw,..
hehehe..

c.a.p.i.k said...

haha.
oke2..
saya akan follow skunk jugak.
hahah

c-i-N-T-a fIRzaA said...

heheheh..
wah dgn pntas ea,..
awk knpe x ley add fb awk,..
eeemmm

c.a.p.i.k said...

hahaha.
sentiasa pantas tok follow.
huhu.
hurm.
xtaw laahh.
bialah.
sini pon boley chat lorh.
kan?huhu.

c-i-N-T-a fIRzaA said...

hehehe...
mmg ley chat tp susah ckit la awk,..
heheeh...

Edy Fee said...

owh yekew sulong ni..wah...hehehe
bgus rajin update bl;og dah

c.a.p.i.k said...

yup..huhu.
hahaha.
xserajin anda..kuikuikui