Saturday, January 1, 2011

sinopsis 2010 ,,

telekom??malaysia..*pernah x kau cakap macam tuh??sebagai penganti 'salam'??teringat masa sekolah rendah duluh..asal member baik aku si faiz call jeh mesti macam tuh..macam bangang pon ada..HAHA...oke2 lah , stop main dengan 'salam'..kita mula balik dengan betul..

assalamualaikum anak2 ikan dan anak2 ayam(HAHA..guraw jeh)..entri kali ni mr. capik nak bercerita tentang semua yang(aku ingat) berlaku sepanjang tahun 2010..awal sampai akhir..sanggup x nak baca??kalau x , tidak mengapa, sikit pon mr. capik x paksa..kalau nak tahu nama anda disebut atau tidak , baca lah oke!


2010 aku baru tamat belajar di sekolah menengah (lepasan SPM)..so sementara aku nak dapat tawaran sambung belajar..aku tolong member member (sue , faiz , bella)berniaga tanpa gaji(mengisi masa lapang..x rase macam mengisi masa pon..rasa macam membuang masa pon ada jugak..HAHA.)
dengan mereka ni jelah aku selalu leparking together gether..HAHA..sampai la aku dapat tawaran universiti.
sue dengan faiz sambung ILP , bella sembung POLITEKNIK.
masing2 dah berjauhan..sue still rembau , faiz kl , bella melaka.
aku dengan bangga dan kecewa nya sambung belajar dalam bidang perbankkan.
dip. in banking.

kecewa sebab aku sebenarnya dan seboleh bolehnya nak sambung dalam bidang akauntasi.
tapi xpe lah..janji belajar...UiTM alor gajah melaka jadi tempat untuk aku menuntut ilmu pulak selepas  URESS..cuak jugak , yelah nak masuk dunia baru kan.
dunia kampus!haha.
pendek cite meh aku perkenalkn member member class aku...
DIB 1C



gambar dinner..lagi dua org xde dalam gamba.
dari kiri belakang;heran,fira,fizah,mia,hanem,dida,aminah,piqah,nami,bella,aini.
dari kiri tengah;wana,rynie,zirah,erlie,___,miss noraida(lect. management),wani,mira.
dari kiri depan;ijat,mr. capik,faisal,arai,iwan,naim.


awal2 sem.

tuh member member kelas..member member kolej(asrama) ramai gak. sorry la xd gamba dorg.
tapi yang penting member member level aku memang best..(berkawan dengan mereka yang open minded)
senior level pon sporting..pasal kolej nih aku x banyak cerita..sebab aku kurang beremosi dengan dorg..HAHA..

teruskan dengan cerita member2 kelas..mula2 memang susah nak carik kawan..sebab aku bukan jenis suka bergaul..a.k.a. sombong berlagak bongkak jobo poyo..
HAHA..
aku nih memilih sikit kawan..mula2 aku tengok dulu perangai masing2 macam mana.
then bagi masalah a.k.a ujian kat dorg..(gado gado sikit)
pastuh baru pilih kawan.
so sapa mereka yang malang dalam kelas berkawan dengan aku??
nie dia mereka,,

 2 teruna 2 dara
wana , dida , mr. capik ,arai

huhu.
yang lain bukan aku x kawan, cume x rapat macam aku rapat dengan budak2 giler kat atas tuh lebey sikit..haha.
video nie nak tunjuk dekat korg mcm mane kami kat lua,
kalau cerita panjang lebar x guna, korg tengok lah sendiri ok?

video

video


sorry video budak2 giler...haha
kalu dengan dorg satu benda aku suka buat..
n memang fav aku..
teka memalui gambar oke?



ape die agak2 korg?


dan taun 2010 paling banyak ex , dan kawan baru.
oke lah..meh mr. capik sebutkan satu per satu kawan2 2010 yang rapat.(ex2 aku x bubuh sume..tapi ada lah seorang dua)

sue,faiz,bella(uress),dolah,piyan,ida,
akak ija,adek aton,abg joe,farid,wan syukri,
oren,alif,khai,fazrina,syamil,faka,arol,rezza,shamier,
heran,fira,fizah,mia,hanem,dida,aminah,piqah,nami,
bella(banking),aini.wana,rynie,zirah,erlie,wani,mira,ijat,
faisal,arai,iwan,naim,am,awie,
amirul,nawi,adrian,alep,faiz,acap,afiq,zahid,taufiq,ridzan,
ruzain,erye,afik,hee,helmy,faris,dan member member FB 
(yang rapat dengan aku dan selalu komen status aku , aku lupe nak sebut nama sory,)

banyak giler x sebut..sory sangat2 nanti aku ingat aku letak..bagitaw aku k.
thanks guys sudi kawan dengan aku..
nanti kalau aku bosan aku cerita pasal member2 aku oke..




oke,selain cerita pasal kenalan..tahun nih banyak jugak yang aku cube..
*join kelab usahawan(SIFE)benda baru..
*belajar berniaga dengan member..
*blaja mencapub...
*berkayak(lama teringin akhirnya tahun nih dapat gak berkayak..
*awal tahun dulu berskandal(perh!xkan buat lagi!sengsara!)..
*belajar menghargai orang..
*belajar menjadi dewasa dan open-minded..
*oh ye!!tahun nih dapat raya kat kedah selepas 8 tahun x balik sana..
*belajar berkawan dengan senior(jujurnya aku xboley berkawan dengan senior..
sebab aku hormat dorg as senior..x boleh nak buat macam kawan walaupun dipaksa.
tapi aku cuba walaupun rase janggal)..
*akhir sekali cuba belajar yakin dengan diri sendiri tp still x lulus!
banyak , banyak , siyes banyak yang aku lalui!!
kenkadang rasa tension...so 2011 aku akan kurang kan main perasaan..
huhu.


p/s;disebabkan tahun nih ramai orang muncul dalam hidup aku , jadi banyak lah kenangan pahit dan manis aku  untuk tahun 2010..moga 2011 dapat memberi pengalaman yang lebey manis dari pahit..

9 comments:

asNAwi PaNdAi said...

sweet 2011...

c.a.p.i.k said...

hope so,,huhu

nursyafiqah said...

yaw man ! balek aww minggu niyh ! ade bende nak gitau ! dah jumpe dah ! hahah . guess what i found ? secret~~~ babyee <3

nursyafiqah said...
This comment has been removed by the author.
Edy Fee said...

hurmm menarik blog...colourfull...cume kalau besar sikit tulisan snang nak bace,,

c.a.p.i.k said...

edy;thanks 4 the comment..da besa da..oke x??ke besa sgt??hahaha

♥ syafiqah sanusi ♥ said...

dude , i'm feel so gay right now ! haha . maksod 'gay' di atas happy . hahha . baru tau gay ade maksod laen (:

Rynie Nas a.k.a Myung Hee said...

lambat ak bace entry ne...waa...terharu pulak rasanya...huuuuuuuuuuu

c.a.p.i.k said...

adek;mcm2 lah ko..jgn dok blogging jeh..g stdy sana!
rynie;hahaha..biaselah..org jarang bercakap bile di beri pluang mmg xnak brenti..xyah nak terharu sgt laa kan..hahah