Wednesday, December 29, 2010

siapa 'si die'? ,,

hi awak..sihat??
hi awak juga , 
alhamdulillah saya sihat..
HAHA

dan dan saya awak!!
papepon , kamu yang membaca nih sihat x??*x perlu nak caring sangat laa..HAHA
oke laa..
dipendekkan cerita.
aku nih da penat member member asyik dok tanya.

sape awek kau?
kau couple dengan sapa doe?


jawapanye tunggu akhir rancangan..HAHA

.

bukan nya aku x nak jawab tapi aku x suka lah kecoh2.
dan bukan nya x ada orang yang tau sapa 'si die'..
ada  jeh orang yang taw sapa 'si die', tp
bagi aku selagi x kawin x perlu aku nak kecoh.
wat dosa ada lagi.
yang penting kau tahu ,


I'M NOT SINGLE


kalau ada jeh love status tuh paham2 lah aku nih dah berpunya.
'TAKEN'
paham??
kalau x ada love status tuh , paham2 sendiri lah oke.
so, x perlu tanya siapakah 'si die' yang bertuah tuh oke?
*bertuah ke??
jawabnya tak!!kalu ada yang baca entry nih minat or suka aku baik kau buang perasaan tuh jauh2...kau akan menyesal bila dah couple nan aku nanti!!HUHU.

serius nih!!
jangan pernah pikir nak bercinta dengan aku!!
kau akan sengsara!!
HAHAHAHA*gelak macam setan plz..HAHA.

aku tulis entry nih sebab aku penat.
penat dengan masalah cinta nih!
sapa pernah bercinta then putus tau lah kan.
HUHU.


pape jelah.
HUHU.
so, lepas nih
NO MORE
love status n love entry
kecuali

aku dah kawen.


HUHU.
tapi kalau kau nampak jeh love status n love entry, korg buat bodoh jeh ok?
jangan layan sangat laa...aku nih memang senget sikit..'jiwa kacau' kata member2 aku.
HAHAHA.
bila korg bercinta , banyak yang korg blaja betul x?
antaranya;

\


dan banyak lagi!
that y aku cakap aku penat.




HAHA..hidup jadi x menentu.
so, lepas nih aku akan kurangkan 'jiwa kacau' aku nih.
tapi orang kata love status nih antara cara nak buktikan yang kita nih dah berpunya n membuktikan yang kite cintakan si dia.
betul ke??
MAYBE
tapi x guna jugak kita tulis bagai nak rak akhirnya putus.
kan kan kan kan?


so,
NO MORE LOVE STATUS.
ada banyak lagi cara nak buktikan betapa cintanya aku kat dia.
betol x dude?!
HUHU

p/s;seperti mana yang di janji kan jawapan untuk 
     soalan2 yang aku cakap 'di akhir rancangan' tuh ialah
     RAHSIA..huhu...biarlah rahsia..x kawin lagi pon..
     dah kawin nanti aku heboh kan satu dunia k? n pada
     yang dah taw tuh..senyap2 jela oke kawan?






thanks jadi follower aku!
x kesah pon bape banyak.
janji ada yang membaca.
peace out sucker!
HUHU.

Friday, December 24, 2010

mood ,,

hye guys,
to muslims assalamualaikum..
*kom ape?? combat , bat ape?? batman , man ape?? man tol , tol ape?? tolak , lak ape?? laksa , sa ape??SAKIT!!
(lame xdgr kn??HAHA)
suke suke jugak..nih dah jawab salam aku ke blom??
JAWAB!!
xjawab dosa , jawab mngade..HUHU.
 baik lah kanak2 , berbalik pada tajuk..

'MOOD' 
atau dalam melayu nya.
'MUD'
HAHAHA..
btol ke??adoi!!makin hancur bm aku..
lantak lah , rase nye sume tau ape itu 'mood' kn??


aku rasa orang lama2 pon tau ape tuh 'mood'
'ala xde mood la nak ______ skunk nih , nanti nanti lah k?'
pernah korg cakap camtuh an??HAHA

oke..oke lah..
cukup lah merapu cium penyapu nih.


entri kali nih xd ape pon.
saje jeh dalam mood bosan...so tulis lah entri nih..
alang2 mood aku seminggu dua nih x menentu.
macam orang giler .
dan skunk aku rase orang giler yang macam aku . haha .

hurm!

ape yang aku nak cakap pon aku xtaw dah skunk..
just wanna say sorry to all yang terasa hati dengan aku.
SORRY sangat2 oke.
yelah orang call aku , aku x angkat.
orang text aku pon aku x reply.
cuma skunk rase nak menyepi buat sementara waktu.

ada lah jugak yang aku sendiri call cerita masalah.
orang nih paham aku . 



al maklumat lah kan .
aku ada masalah jiwa sikit sejak kebelakangan nih.
aku perlukan masa.
nanti kalu aku dah oke . 
*dimana kalau aku dah mula tegur kau , tegur lah aku macam biasa k?
dan tolong sangat2

JANGAN TANYA AKU ;
kenapa?
apa dah jadi?
oke x ni?
dah oke dah?
kau sakit ke?
kau dah giler ke?
sapa wat ko sampai ko jadi cam ni?
tolong jangan cakap nih!
'maaf kalu aku ada wat salah sampai kau menyepi macam nih, mungkin ada yang kau terasa dengan aku ke , aku ada salah cakap ke..bla bla bla bla'
 TOLONG JANGAN!!
makin buat aku sakit aty.(rase bersalah tahap cipanzi bila kau cakap camtuh)
*x suka rasa bersalah!
kalu aku dengar jeh kau cakap or tanya aku mcm example yang aku bagi nih..
memang aku xlayan kau dah!

tengok mood aku dah bertukar??
dari bosan terus sakit ati + marah.


aku nih senang jeh.
*senang lah sangat!!COMPLICATED adalah!!
kalu kau bukan kekasih pujaan hati aku.
tolong jangan nak care sangat dengan aku.
nak care tuh boleh.
tapi ada cara.
kalau betol cara korg berbual dengan aku n kau tanya aku macam example yang aku bagi tuh.
aku akan jawab dari
hatikehati.
TAPI
 xsume org dapat buat aku cakap masalah aku.
hanya orang2 tertentu jeh.

urmmmmmm

dan buat masa skunk nih aku rase macam nak pergi jauh dari sume orang.
sebab aku stress..perlukan ketenangan n seseorang...
*seseorang yang aku cinta dan sayang kan aku seada nya.
xpon seseorang yang sayang n care aku macam aku milik dia!!

aku rase makin aku conteng entri nih makin tersasar jauh dari tajuk.
papepon nih lah mood aku.

kejap oke kejap x.
perempuan yang datang 'bulan sabit merah' pon x macam aku.
HAHAHA.
oke lah cukup sampai disini skunk pon da nak kol 1.
selamat tido sume..
tido ketat.HAHA.
kalu tido tuh mimpi2 lah aku oke??
*mimpi yang baek2 jeh..jangan mimpi yang bukan2..tettttttt!

p/s; when u finally get sumthing good , enjoy it . don't do trying to get sumthing 'better' . nie yang aku pelajari dari sume masalah aku.

Tuesday, December 21, 2010

muda lagi lahh weh ,,


soryy lame xpost entri baru ngah down lately nih..
n x taw nak conteng apa dekat blog akuu yg buruk nih .
semalam xpat tdo(tdo gak akhirnya tp lmbat..HAHA)

n dalam kebosanan tengah malam yang dingin aku memikir next entri tok blog aku..dalam kol 2.30a.m dapat lah idea bodoh nie..


hah!! kenape xdapat tido??
lambat tido??
KENAPA??
hurm
sbbnye adalah ;

aku xdpt dgr sore die sebelom tido ,so xleh nak lelap , aku  kol die tp die dah tido..hurm

*bapak gedik aku nih!!HAHA




terlalu RINDUKAN die kowt..HAHA
oke! lupakan sume tuh..
dah lari tajuk dah nie..HUHU.


oke,
kenape tetibe aku cakap 'muda' nih??
SEDARLAH MR.CAPIK!!
awak tuh dah 18yo!!*next year 19yo

mesti korg tekejut arn umur aku baru 18yo??
yang kenal aku maybe taw aku nih 18yo.
tp bg mereka mereka yg first time tgk picture aku mostly akan cakap.
'awak 20yo erk??'
nak jeh aku tonyoh pale n congkell bijik mata dorg!!
HAHA
tp mungkin betol kot aku nih nampak tua dari umur aku.
cuba tengok pic nih:



(gambar nih la yang menampakkan aku nih macam 20,btol ke?)
.gambar time pergi dinner d'Bankers.

jujurnye..aku sendiri xpercaya orang dalam pic tuh aku.
*humble lah konon..taik!HAHA
ramai yang puji smart lah ape lah..papepon thanks k atas pujian korg yang mmbuatkan seluar dalam aku jadi ketat??HIHI
*kembang siot!
bangga btol orang puji,
tp bila suruh teka umur aku , sume cakap aku nih nampak matang.


SEDEYH!!!
aku muda lagi lah weh!!
xde lah muda mana tapi blom 20yo agy.
baru jeh di 'halal' kan pada 1 sept 2010 yang lalu *18sx HAHA.
aku budak baek jangan risaw k??
*mane ade budak baek ngaku dia baek..HAHA.
xcaya aku muda lagi dari angaka 20 tuh??meh mr.capik buktikan!


HAAAAAAH!
kenapa???terkezuttt??
muda lagy kan??
nih pic time baru lepas bangun tido kat kolej.
HAHA..
skunk agak2 umur aku bape kalu tengok pic nih??
16yo??17yo??
*bajet muda aku nih!!! perahsantan banyak sgt!!


oke lah..banyak nie jelah yang mampu aku conteng untuk kali nih.
sila lah jamu slera , tambah2 ,jangan malu2..(jamu selera??TETTT!haha)


p/s; xkesah lah umur aku bape..nak tahu kita face2face dulu k??
      jangan percaya sangat ngan pic..xsume pic 
      sama dengan realiti..UHUHU..PEACE OUT SUCKER!



Saturday, December 18, 2010

merindui mu ,,

video


sejak seminggu yang lalu kesihatan die x menentu..
akuu betul2 risaw kn die!!
kejap demam pastuh oke then demam balik.
HURM.


 sejak seminggu yang lalu juga die da brubah.
mungkin sbb die demam n xlarat kowt..
sblom die demam tiap mase nak msg...
 kalu  xmsg skejap jeh pon die mst msg tny
 'b wat ape?'
skunk?..hurm..
sgt rindu kn die!!!
pastuh kalu lmbt jeh rply msg mst die majok..
kalu x pon msg strusnya 'b'
kalu akuu xrply gak die akn call.
tp skunk..hurm.
aku suke  bila die majok..sbb aku suka pujuk..HUHU




kalu aku call  xckp 'i love u' mst die akn ckp 'xde pon i love u kn?'
tp skunk akuu call xckap i love u die da xkesah pon..hurm,
knkdg die kire bape kali aku ungkapkn i love u kat die..

!SANGAT RINDUKAN DIE!

skunk die hnye msg bile die bgun dan bile die nak tido.
kalu die bgun pon aku xsggup nak kaco die..
die demam trok..smpai muntah2..
n skunk kalu die buat sesuatu die dah xbgtaw aku.
dulu kalu kua g topup mst die bgtaw,
n kalu ade bnd penting die mst tny pndpt akuu.
skunk..hurm.

agak terasa gak bile die call then die ckp 'b kedit xd nie'
yelah dulu xpenah bkira tp skunk..hurm
mungkin sbb die demam , x larat n ade bnd lebih penting tok die pikirkn dan bincangkan ngan kengkawan die, 
so kene save creadit tok cntct kengkawan die.
xpe lah,
aku akan tggu die.
aku xnak makan aty ngan sume bnd tuh! yang aku tahu:


sayang b risaw kn sayang!
sayang cepat lah sembuh!
b sentiasa doakn sayang!
kalu b ada wat salah,
sayang tolong maafkan b?
b nak sayang b yg comeyl nan manje yg dulu!!

hope die cepat sembuh..amin.


p/s; aku xpernah CINTA kn sesorg mcm nih skali..

sweet lurve ,,

sharing is caring (saje nak share,ni pon dok copy jeh..HAHA..enjoy)







Read this "HATE letter". It is so funny and creative. This is a loveletter from a boy to a girl.... However, the girl's father does not like him and want them stop their relationship......and so..the boy wrote this letter to the girl..he knows that the girl's father will definitely read this letter..




1 "The great love that I have for you
2 is gone, and I find my dislike for you
3 grows every day. When I see you,
4 I do not even like your face;
5 the one thing that I want to do is to
6 look at other girls. I never wanted to
7 marry you. Our last conversation
8 was very boring and has not
9 made me look forward to seeing you again.
10 You think only of yourself.
11 If we were married, I know that I would find
12 life very difficult, and I would have no
13 pleasure in living with you. I have a heart
14 to give, but it is not something that
15 I want to give to you. No one is more
16 foolish and selfish than you, and you are not
17 able to care for me and help me.
18 I sincerely want you to understand that
19 I speak the truth. You will do me a favor
20 if you think this is the end. Do not try
21 to answer this. Your letters are full of
22 things that do not interest me. You have no
23 true love for me. Good-bye! Believe me,
24 I do not care for you. Please do not think that
25 I am still your boyfriend."










So bad!! However, before handing over the letter to the girl, the boy told the girl to "READ BETWEEN THE LINES", meaning-only to read 1.3.5.7.9.11.13.15.17.19.21.23.25. (Odd Numbers) So..Please try reading it again! It's so smart & sweet.... :)






p/s; to my SAYANG..i'll always love u no matter what happen!

Friday, December 10, 2010

result ,,

fyi akuu nih student UITM sem1 sesi JULY-DECEMBER.
Diploma in Banking.
10/12/2010 result final exam kua.
hurm,
xperlu byk cite,nak sngkan cite, akuu LULUS sume subject.
pointer akuu??
sgt2 mngecewak kan!
malu!
(akuu malu nan sume org terutama diri aku)
akuu xkan ulang kekecewaan ini LAGY!
akuu da btekad!
next sem,
DEAN LIST!
wish me luck.

p/s;org2 yg dkat ngan akuu..next sem jauh kn akuu dr berokband oke??n pakse akuu stdy k?!

bodohnye akuu ,,,

Pulau Pangkor



pada hujung bulan 11 yg lalu , abg angkat akuu ajak aku g Taiping, PERAK . mmg akuu pnah ckp dkat die , 'abg , kalu ad pluang bawak la adk jln2' . tp xsangka pulak mmg btol die nak bawak akuu . HAHA . die ajak akuu g taiping pon sbb die ada hal nak dselesaikan dkat sana . akuu xkesah asalkn akuu dpt jln2 . HUHU . awal blan 12 die tpksa cncel kn plan tuh ats sbb2 yg xboley die elakkn . nie antara perbualan yg akuu ubah suai skit(akuu pndek an skit , xbrape nak igt)



*die bgtaw akuu 
abg; 'adik kite xjadi g taiping'

akuu; 'hurm , oke xpe'
(dgn xd prasaan aku jwb jeh xpe tp dlm aty ... hurmm ..)*tp akuu rase die tau akuu kcewa.

tetibe 

abg; 'so , kite nak g mane dik??rugi laa abg da amik cuti xg bcuti'
(HEHE..ape lagi dgn prasaan yg xtaw maluu akuu jwb, )


akuu; 'jom g Pangkor bang'
abg; 'oke gak tuh,hurm...gud idea'
(die kate nnt die pkirkan,smbil2 tuh die sruh akuu pkirkn tempat yg laen,
tempat tuh hendak laaa;
1.xjauh sgt..
2.dlm budget *budget die bpe??RAHSIA


antara tempat2 yg aku calon kan selain Pulau Pangkor adalah;

1.genting highlands


kene reject sbb die da g ngan member die 


2.afamosa resort


kene reject gak sbb larii budget..HAHA.

last2 akuu sruh die pkir lak..HAHA)


akhirnya(akuu xigt tarikh , yg pasti awal bulan 12) , die bgtaw aku.


abg; 'dik abg da  booking , kite g Pulau Pangkor!!HUHU'
(happy gler kowt time tuh , sbb mmg nak sgt g sana)



tp....
ak rase xsdap atyy . xtaw nape . mcm sumting bad will happen .
so , akuu ckp kat abg akuu .



akuu; 'bang,cancel laa..ase xsdap aty'
abg; xkire!g jugak,jgn isaw t abg jaga adik ,HEHE.
(ngan nada manje die die ckp camtuh,menari bulu ketiak akuu dgr,HAHA)



hurm , akuu pon oke laa . last2 minit akuu dpt taw , budget akuu plak larii . HAHA . so akuu terpaksa laa cancel kan . sgt2 kecewa . ari nie die g cancel kan . akuu ase akuu bodo sgt skunk . bkan nye slalu dpt pluang g Pulau Pangkor . hurm . da la die support penginapan . adoi ! bodohnye akuu .



p/s; to my abg 'adik mintax maap!'

Tuesday, December 7, 2010

its capik not capek!!

how to pronounce my name??
its 


malay:
ca-pik
or
ca-pix



english:
cha-pyc
or
cha-pyg

not


malay;
ca-pek

english;
cha-pik
or
cha-pig
or 
cha-pix

thank u.
*btw korg phm x nie??
HAHAHA.
saja buat nie first post , xtaw nak post pasal ape sebenarnye . di sbbkan akuu baru kat dunie blog nih , sila2x la beri tunjuk ajar dekat akuu k??huhu.
meh akuu bg satu pantun

 BUAH CEMPEDAK DI LUAR PAGAR,
AMEK GALAH TLG TNJUKKAN;
AKUU BUDAK BRU BLAJA,
KALU SALAH JGAN JOLOK2X !! TP AJARKAN.

hehehe..peace !!

*soryy late post entry..dulu akuu ckp kat fb nak start post 1 december 2010..ats sbb2x yg sngaja
 akuu elak kan bru skunk dpt post..HAHA..oh ye . jgn lupe jd followers ak k??thanks.