Saturday, February 12, 2011

first time ,,

hye readers! hihihi..lama kot x tulis post baru..hari nih baru ada masa n mood nak tulis entri..btw anda semua sihat??bagus2..amalkan cara hidup sihat k...jangan jadi macam aku..malas nak bersenam n x jaga permakanan..GEMOK SUDAH! hahaha..

oke lah,xnak panjang2 sebab bukan ada yang rajin baca pon blog aku nih..kene pulak lagu jiwang2 karat besi..buang peluh jeh tulis panjang2 , x ada yang nak baca kan..huhu..first of all, i would like to thank my bro..abang joe a.k.a jasri..haha..sebab apa tetiba aku nak berterima kasih kat dia pulak kan??hihi, meh aku cerita sebab apa...


gamba hiasan *saja bagi line panas..haha :-P

sabtu 5/2/10 hari tuh aku plan nak balik uitm naik motor tapi beg banyak, susah pulak nak balik naik motor..dalam masa yang sama abg aku tahu pasal semua tuh sebab selalu tanya balik kampus macam mana..bajet caring lah..menyampah aku!..ahaha.. tup tup ari sabtu lepas aku selesai makan ada lah satu kereta warna putih masuk kawasan rumah aku..klang kabut lah aku lari naik atas rumah..mana x nya..AKU X MANDI LAGI kot time tuh..then aku pon usya lah dari tingkap bilik..*'peminat mana pulak lah nih datang serang rumah aku'..haha.. rupa2 nya abang aku yang gemok lagi pentot tuh..agaga..*KALAU DIA BACA NIH KOMPEM DIA PERLI AKU BALIK..haha, time tuh aku dah hangin dah..datang x bagi tahu,kata ada keje..n aku ingat dia datang just nak jumpa kejap jeh..rupa2nya nak hantar aku balik kampus..aku dah pening dah..*padahal suke..kuikuikui. .tapi seboleh2nya x nak susahkan dia..kenkadang saja gedik suruh dia hantar balik..saja main2, x taw pulak dia serius kali ini.. haha..

hurm. alang2 dia dah sampai rumah aku awal..dia pun lepak2 lah kejap kat rumah aku, *siap mandi pakai palmolive aku lagi..promote lagi kan? haha.. kol 5.15 aku gerak balik..aku naik motor n dia naik kereta bawak bag2 aku..kuikui..sejam setengah kemudian aku sampai 'london' a.k.a lendu.. n abang aku sampai 3 jam yang kemudian..dia sesat! HAHA..yang kelakar pasal dia nih, dia selalu sesat..kalau keluar dengan dia x sah kalau x sesat..haha..walaupun KL tuh area dia..dia tetap sesat..haha...dasar abang yang sengal!..lepas tuh kitorg g dataran pahlawan melaka..hihi.. FIRST TIME naik kete baru die tuh..huhu.. (dah lah nie..panjang sangat dah..aku just nak cakap terima kasih jeh sebab 12jam lepak dengan aku..dari kol 12 tengahhari sampai 12 tengah malam..besok nya (Ahad) dia kerja tapi sanggup layan kerenah aku..hihi.)

terima kasih abang.


maaf x ada gamba dia, dia x bagi masukkan sebab takut adik2 dia yang lagi 6 orang terasa..
(peace out sucker!)


next storyy pasal FIRST TIME ialah....first time aku digosipkan dengan lelaki.. KELAKAR+KECEWA=BODOH SAPA YANG SEBARKAN CERITA TUH!  dari sekolah menengah lagi aku memang selalu di gosipkan couple dengan budak tuh lah nih lah tapi hanya dengan gurls!  semesta nih lain pulak, oke macam nih ceritanya... aku rapat dengan seorang mamat 'jambu' nieh..dia memang famous gak laa..yelah budak masscom, haruslah tau course-mate dorg semuakan walaupon beribu..apa2 jeh cerita kompem cepat tersebar walaupon cerita tuh x ada kepastian..masscom lah kata kan..TERLALU 'PERAMAH', haha..tapi bila aku selalu berdua dengan dia, keluar gosip n heboh 'semelaka' *bukan aku cakap..ada orang cakap... yang kitorg couple.. even budak luar yang bukan student sini pon tahu pasal aku dengan dia..adoi! *famous gak aku kan??hahaha. ya Allah, apakah dosaku sampai begini sekali ujian yang kau berikan padaku..berikanlah aku kekuatan menghadapi semua ini..amin. sangat kecewa..salah ke kalau 2 orang lelaki rapat dan sentiasa bersama? hurm, x kisah lah.. biarlah orang nak berkata apa..mulut orang bukan boleyh kita tutup pon..betol x kan? hope hubungan persahabatan kami kekal selamanya... *mencari kawan baik di uitm nih..hope dia lah orang nya   :-).

thanks sudi 'rapat' dengan saya walaupon banyak cerita buruk tentang 'persahabatan' kita..HAHA




dia dan aku..(macam nih lah kitorg..aku rendah dan gemok sikit dari dia..hahaha)



actually best jugak kene gosip..yelah aku kan 'banking' bukan senang nak dikenal n jadi famous macam budak2 masscom yang lain..huhuhu..thanks buat cerita pasal aku...eh eh..capik! kata x nak cerita panjang? hehe maaf..tercakap banyak pulak,, maklum lah dah seminggu x update blog..banyak lah benda nak storyy morry, btw thanks yang jadi follower mr. capik k..salam.



p/s;tutup telinga sudah..n aku sayang semua yang sayang kan aku..aku akan jaga mereka baik2.. <3

11 comments:

♥ syafiqah sanusi ♥ said...

hahhaha . SENGALL ! padan muko ! goma laie .

iksharizan said...

kantoi, gay sudahh di cop kat U.. ha3....

c.a.p.i.k said...

tuh lah pasal..adoi..lantak ah..orang xtanya memang akan pikir camtuh..biarin! hanya allah yg tahu siapa kita..huhu

iksharizan said...

ha3, yup2... jus tenguh dengan pendirian ok..

c.a.p.i.k said...

yup..huhu..biaselah kalu rpat dgn tumpuan org rmai..mesti terbabitnye..huhuhu

Edy Fee said...

gurmm menarik la post ni...real je...byak citer..tak terikat ngan tajuk..hahaha nice memory...in all part

c.a.p.i.k said...

edy;thanks...yup.. kelakar pon ada bila pikir2 kan balik..kuikuikui.

Rezz Fukumoto said...

sabar je la...hak3

c.a.p.i.k said...

haha..yup,sentiasa kawal kesabaran nih..tapi takot di biarkan nanti mnjadi2 pulak gosip tuh..hurm..wat should i do?

Anonymous said...

cerita PALING KELAKAR lah weyh ~

-apek-

c.a.p.i.k said...

thanks cik apek. haha :)