Wednesday, February 23, 2011

i love u ,,

hai seluruh warga blogger, sihat kah anda semua? huhu. jaga kesihatan oke. sekarang banyak sangat penyakit muncul dekat dunia ni. so, be careful oke sayangs? hahaha. haish aku dah x taw nak start bercerita macam mana. banyak sangat berfikir. fikir apakah? fikirkan feeling orang. kalau nak jaga hati semua orang memang susah lah kan? hurm, kenkandang rasa nak menghilangkan diri jeh. x hidup lagi bagus kot? kuikuikui. * bo**h sgt ko nih capik pikir sampai tahap tuh!



oke meh aku bagi tau apa kisah 'i love u' nih, begini... pada suatu hari yang ceria, *hahahaa.kelakar jeh cakap macam tuh. oke macam nih, one day nih aku call my mom to tell her that another two or three weeks baru aku dapat balik rumah sebab banyak sangat program terpaksa aku sertai. *hampir sbulan x balik even rumah satu jam perjalanan jeh. wajib lah aku bagitahu my mom semua nya. bukan apa x nak dia risau n tertanya. fyi aku memang manja with my mom. almaklum lah my dad sudah 11 tahun pergi meninggalkan kami. so, my mom lah tempat aku bermanja. huhu. tipu lah kalau cakap aku x manja dengan arwah ayah. siap pernah kene rotan dengan penyidai 'payung' *alah yang korg sidai underwears tuh. haha. kenangan bermanja dengan arwah ayah aku yang aku ingat. beliau lah yang mengajar aku main bola sepak. after beliau pergi meninggal kan tanggungjawab beliau as ketua keluarga dekat aku, aku lupakan semua benda yang dia ajar. giler main bola n jadi askar. sebab apa? sebab aku x nak ikut jejak beliau yang meninggal pada umur yang muda dan meninggalkan my mom tuk jaga kami 3 beradik yang masih kecik. aku x nak jadi macam beliau sebab takut my mom akan ingat dekat beliau. aku x nak buat my mom menangis. n terkenangkan beliau. aku nak my mom teruskan hidup dan terus pandang kehadapan. *wah, air mata aku dah bertakung. habuk masuk mata oke!

sudah2 lah cerita semua kenangan(sedih) tuh, tengah sedap2 borak with my mom. mulut aku gatal cakap nak kek coklat kalau my mom datang jumpa aku dekat sini. hihi. *mengada x aku?haha. saja jeh. my mom memang suka manja kan kami 3 beradik. aku paham kenapa dia manjakan kami. huhu. aku memang x suka di manjakan macam budak kecik or macam girl. tapi aku tahan n layan. x nak kecewakan hati my mom. bukan nak jadi anak yang soleh or pak turut atau pape jeh korg nak cakap. aku buat semua tuh sebab janji aku. aku dah  janji dengan diri sendiri nak buat my mom happy n jaga 2 orang adik aku!

so, kelmarin (isnin) my mom n one of my sis datang. happy giler! tahu sebab apa? sebab my mom bawak kek coklat! hahaha. to angah, ko jangan jeles ngah! cemburu jeh oke? act cuti hari tuh nak pergi melawat ko kat perlis tapi adik xnak. ko marah lah dia oke? hahahaa.

dah lah meh lah aku tunjuk pic. cakap banyak2 pon x guna kan? korg lebeyh suka tengok gamba dari membaca betul x? *angguk jeh! haha.


cantik x? xnak dengan jelas? meh aku dekat kan lagi. haha


haaa. nampak x? sedap weh, sumpah! tanya roomate aku. lembut giler! auwwww. yum yum.



xsempat madi terus makan! haha.



makan dulu ye. korg tengok jelah oke?


I LOVE U MOM!
my mom is my everything!

p/s; aku x suka menangis! tapi kenapa ramai yang mampu buat aku menangis? aku sayang orang2 yang pernah menyentuh hati aku. :)

12 comments:

♥ syafiqah sanusi ♥ said...

Hmm. Takpo2. Tunggu. Haha :D Enjoy the cake.

AmyZa'aba said...

mau jgk.,
ishh..,half half okeyh.,

Ninja said...

Your mom is so sweet~ :-)

c.a.p.i.k said...

adek;jeles lah tuh.
hahaa

c.a.p.i.k said...

amy; meh sini.
alah lambat, dah abis sudah.
hahahaha.

c.a.p.i.k said...

ninja?haha;yup. love her so muchx. :)

Edy Fee said...

syoknya dapat kek coklat
hurmmm baru tau capit kjo abg sulung upenye
best gak umah dekat je ngan kampus..aku nak balik dekat 10 jam
ya...i love my mom n dad too!

c.a.p.i.k said...

kek ko lagi best lah.
sajakan. hahaha.
yeah! love them.

Edy Fee said...

laa..best mane pon tetap masuk lubang toilet gak settle

c.a.p.i.k said...

hahahaha.
betol betol betol.
hahaha

AmyZa'aba said...

jahat siot.,abeskan..,
mau lah.,huh.,

c.a.p.i.k said...

hahaha. bkn slalu jd jahat. huhu. ala nnt ada masa kita lepak2 amy belikan lah kek. oke? hahaha