Tuesday, May 24, 2011

terima kasih sahabat ,,

hye readers, dah lama rasanya aku x post entri baru. so, aku nak minta maaf sebab biarkan korg ziarah blog aku yang bersawang nih. hehe. *maaf ya. :(  kita mula macam biasa ok? korg sihat? yang x sihat tu makan lah ubat ok? jangan jadi macam aku x suka makan ubat (takut) dah teruk giler baru nak makan. kadang-kadang tuh x tertelan. hahahha.
hurm. cakap pasal kesihatan dan ubat nih, aku ada satu benda nak cerita yang berkaitan dengan tajuk kali ini
(entri yang panjang, tapi pengalaman yang best. bacalah ye? hihi)



Khamis, 28 April 2011, UiTM alor gajah; saya melaporkan..... (xbest2x! haha)

pada tarikh itu aku ditakdirkan untuk jatuh sakit (demam panas 'giler'), ianya berlaku sehari before aku menduduki exam untuk paper microeconomics (Jumaat). FYI, hari Jumaat tuh aku ada dua paper. (satu paper 3jam, rasa2 susah x paper tuh?) rasanya kalau korg student korg akan paham perasaan aku time tuh. *mengelabah nak study, demam lagi, n ofcoz takut kan? 


cerita die macam nih, aku bangun jeh pagi Khamis terus rasa x sedaap badan. mungkin sebab semalam balik dari lib aku redah hujan kot. mula2 ingat x akan teruk mana. ingatkan demam biasa. so, aku relax jelah, buat macam biasa. lama2 makin menjadi panasnya. *nampak x akibat dari tindakan aku yang kononnya kuat antibody nih? haha. AKU DEMAM PANAS KOT! dalam keadaan yang sama aku risaukan pasal esok. macam mana aku nak menghadapi exam. nak x nak aku kena study juga! TERPAKSA!



dalam keadaan macam ini lah aku bersyukur sangat sebab aku boleh tahu siapa kawan siapa lawan. masa tuh aku betul2 rasa disayangi. dah lama x rasa disayangi macam tuh. ramai yang care. tanya aku ok ke x. text n call aku walau sekejap. aku sangat2 hargainya. this time aku pula nak tunjuk yang aku hargai korg semua dalam hidup aku (dengan cara tulis nama korg dekat entri nih. hahaha. nih jeh termampu. :) ) 

Hafiz, (si dia), abang yusri, akak ezzan, abang jo, dida, fira, wan shukri, yusuf, adrian, oren n semestinya my family.
ada antara mereka nih yang jauh sanggup contact aku sepanjang masa untuk update keadaan aku.
sangat2 hargai! terima kasih yang x terhingga! 
*si dia sampai tido2 kucing (chomel!) walaupun jauh. hihi
saya sayang awak lah! <3

sebenarnya aku seboleh2nya x nak my mom tahu aku demam. aku x nak dia risau x pasal2 kat rumah tuh. aku siap call my sis cakap tolong cover jangan sampai mama dapat tahu. aku tahu sum1 akan bagi tahu my mom yang aku demam. tuptup dia tahu juga. dari siapa? dari abang yus! thanks to u abang! *dengan nada tinggi haha. dia kata my mom patut tahu keadaan aku. *hurm, ye kan aja.

yang dekat pula, yang care aku  n yang aku sangat2 hargai ada 2 orang yusuf and adrian. dorg sanggup x tidur jaga aku. huhu. 


yusuf.
orang yang bagi aku makan and ubat.
jaga aku sampai x tidur sebab aku minta tolong kejutkan aku pukul 4 pagi nak sambung study.
dia yang bersih kan aku *siap lap satu badan aku lagi. jeng33! haha.
aku siap2 pergi dewan exam baru dia tidur.
dia dah macam my mom dah. haha.
untunglah awek ko!



adrian.
mula2 dia xkesah lansung. lepas aku menghilang lama baru dia cari.
haha.
dia temankan yusuf berjaga.
dia yang menghiburkan aku masa aku sakit.

tepat pukul 4 pagi (selapas 3jam tidur), dengan niat nak study aku dihiburkan oleh adrian. dia minta yusuf ajarkan dia menari. haha. *apa ko ingat ko chomel?haha. FYI lagi, yusuf nih pakar dalam tarian moden. hoho. sumpah kelakar tengok adrian menghafal step. tapi apa apa pon mereka berdua berjaya menghiburkan hati aku yang tengah sakit dan sedeh nih. huhu. lepas satu jam menari adrian mengaku penat. so, dia pergi mandi then tidur. yusuf tetap tabah menemani aku. 

tiba hari exam, aku kuatkan semangat pergi amik paper even still lemah lagi. alhamdulillah semuanya oke semasa aku menduduki exam hari tuh. yahoo. tawakal.

terima kasih sahabat!



p/s; hargai mereka yang menghargai kita :)

12 comments:

FizaFizz said...

wahhh..untunglahh ramai org sayang! huhu
eh, capik! good luck result ok! ;)

c.a.p.i.k said...

xramai pon. hahaha.
u too fizah. :)

Aman Ibrahim said...

sweet entry, plus dengan lagu blog bertambah say bila dibaca haha..

jaga kesihatan and all the best of luck in exam for u and ur sweet friends too, sahabat sejati

Anonymous said...

lagoo background neyh wt org nk nanes r! huhuhu. =.=

-iCepRinCesS-

Dhia BellamiZam said...

untung la ade yg syg..jeles mak nokk..hahah

c.a.p.i.k said...

aman ibrahim; hahaha. tq3. best luck for u too aman. :)

c.a.p.i.k said...

akak; akak nangis ke? hahah.

c.a.p.i.k said...

bella; untunglah sgt kan. hahaha.

RafLurv said...

:') thnks capik.hahaha..(tbe2)

c.a.p.i.k said...

welcome raf :) *tetiba jugak. haha

Edy Fee said...

lame senyap..
hurmm demam nak exam...bhayanye
baik betul kawan tu..bgus betul...
tu la sahabat !

c.a.p.i.k said...

ada yg perasaan upenya. hahaha.
xmasa nak update. maaf.
yup, itulah sahabat. huhu