Sunday, June 26, 2011

bahasa ke 3 ku,,

hai semua, sihat? happy? kalau sihat n happy bagus lah. senyum selalu k. huhu. kembali pada tajuk. FYI, semester 3 aku diwajibkan untuk mengambil 3rd language. pilihan yang diberi hanya dua, samaada bahasa Arab atau bahasa Mandarin. entah kenapa aku membuat keputusan untuk belajar bahasa mandarin sebagai bahasa ke 3 ku. huhu. 

sejak minggu lepas 2 orang member aku sibuk bercakap pasal meeting ahli jawatan kuasa (AJK). AJK ape pon aku x tahu. yang aku dengar pasal kelab mandarin (yang aku sendiri x tahu wujud dekat UiTM lendu nih) n ada students UiTM kedah akan datang ke sini. 


interaksi mersa persatuan bahasa mandarin 
di antara
UiTM Melaka dengan UiTM Kedah.

last2 minutes, one of my friends x dapat join sebab dia ada aktiviti lagi best!*jeles aku ko g mandi air terjun! dan aku secara paksa dan rela untuk mengantikan dia oleh lect mereka. aku pon dengan x tahu apa2 terus pergi meeting. rupa-rupanya kelab mandarin UiTM Kedah nak datang 'bermesra' dengan kelab mandarin UiTM Melaka. n aku terpaksa mengantikan member aku sebagai AJK LOGISTIK! *x dapat lari. ingat x nak datang time event tuh. tapi sebab dah 'amanah' x akan nak abaikan betul x?lagipon apa salah tolong kawan.

so, event tuh diadakan pada Sabtu lepas (25 jun 2011/ 8.00a.m to 5.00p.m). x nak cakap banyak, meh tengok pic. :)



ini lah manusia yang memaksa aku join event tuh. 
gantikan nawi. haha. 
atam pitam.


BF for that day.


hanya kami berlima termasuk ATAM wakil D'BANKERS.
(wana, akma n puteri)


students UiTM Kedah yang baru sampai. seramai 40 orang, satu bus.


 game pertama
(QUIZ)
-
-
-

wakil melaka (group hijau)


wakil melaka (group kuning)


wakil kedah (group pink)


wakil kedah (group oren)


aku sebagai 'bank'. haha


soalan aras sederhana. (susun ayat) 
ada tiga aras; mudah, sederhana n susah.


check n decide who's the winner for 'aras serdahana'. huhu.


lunch for that day. nasi ayam.


UiTM Kedah yang supporting! huhu



next, jom lelong soalan. siapa nak beli dengan harga paling tinggi 
(membida)
-
-



lawak giler! memang fun tengok gelagat masing2.
the winner for this game goes to.... 
group pink! huhu.
TAHNIAH!




after that, Kelab Mandarin Kedah buat persembehan sketsa.
sangat best. sorry x dapat nak rakam.
-
-

this guy sangat fasih. (dorg semua fasih mandarin)
this guy nyanyi best giler.


dengan this girl. ya ampun,
 sedap bangat tuh suara lorh! hihi


oke, nih lah orang2 kuat kelab mandarin UiTM Kedah.
uhuhu.


yang penting kami berjaya buat mereka happy walaupon,
 x sempat nak main lagi 2 game.
korg ROCK!



stop sampai situ k, hahaha. skunk meh tengok pic aku jap. hahaha.
nak jugak kann.. hahaha. credit to atam pitam yang snap semua pic di bawah. 







actually ada banyak giler pic, 
sebab aktiviti yang dijalankan sangat banyak n makan masa yang lama ,
tapi x larat nak edit semua. nih jeh yang termampu.
pape pon, memang best!

P/S;kalau ada event best2 lagi, ajak lah aku. huhu. *lua nampak happy, dalam hanya tuhan yang tahu.

7 comments:

♥ syafiqah sanusi ♥ said...

Sumpah sukaaaaaaaa pic last ! Mcm Randy Pangalila <3

c.a.p.i.k said...

hahahahahaa. ada2 jelah ko dek oit. alg lain ensem dr dia :P

RafLurv said...

tweet...tweet...tweet :p

c.a.p.i.k said...

oke rafiq :P

Bugs said...

nak komen pic kew blog..ngeh ngeh ngeh...
pandai x sy ckp melayu??

ikhwanceria said...

eeh ade pic my kwn lah. hehehe yg mandarin punyer tue

c.a.p.i.k said...

oh really? which one? :)