Thursday, July 21, 2011

my holidays,,



assalam to all my readers, lama rasanya jari2 aku nih x tekan keyboard kat lappy aku untuk update blog nih. selama blog aku bersawang nih tak bermakna aku x ada cerita best yang berlaku dalam hidup aku. antaranya;

sebelum cuti pertengahan semester,



1-program pembangunan kemahiran pelajar. (PPKP)

setiap sem ada n wajib. sem 3 nih kami diajar bagaimana menguruskan sesebuah meeting. ape tugas setiap ahli jawatan kuasa (AJK) yang ada. alhamdulillah my class dapat pujian coz berjaya handle meeting dengan baik. huhu, bangga mak2 kami yang melahirkan kami. hahha



2-kemahiran insaniah (KI)

setiap sem ada n wajib bagi pelajar2 dibawah fakulti pengurusan perniagaan. untuk sem 3 nih kami di ajar bersosial. bukan pergi clubbing or yang buruk2. kami di bawa ke sebuah kampung (my class n other DIB class pergi ke kampung panchor, durian tunggal, Melaka) dan bermesra2 dengan penduduk kampung. mesra macam mana? ape lagi, gotong-royong lah. huhuhu. best giler wa cakap sama lu! *keje makan n ambil gambar jeh. hahaha.

3-interview D'bankers.

biasalah dah hujung tahun. sesebuah organisasi or kelab ada pemilihan calon2 AJK, EXCO, MAJLIS TERTINGGI (MT) or pape jelah yang korg panggil yang baru bagi mengantikan yang lama. x terkecuali kelab D'bankers which is kelab yang aku sendiri wajib daftar sebab aku stundent banking. haha. tergerak hati untuk mencuba nasib walaupon time interview tuh aku ada hal kene settle kan. terkejar-kejar jugak aku dibuatnya. tapi best sebab benda baru. baru bagi aku lah, apa yang baru? first time g interview! haha. conclusion dia, lect yang interview aku tuh suka cara aku. yeah! yang pasti aku ada buat silap time jawab soalan, nasib baik pandai cover, haha. and the result is.... aku terpilih sebagai calon MT yang baru. huhu. bangga kot! yang lagi best 4 dari 12 orang yang terpilih dari my class. n 7 dari 12 orang tu adalah pelajar2 semester 3 banking. hihi. terbaik wok! jawatan apa? diorg akan umumkan time hi-tea nanti. post akan datang aku bagitahu ok kawan? nantikan. haha.

naik cuti pertengahan semester.

balik jeh rumah my mom dah ada dekat rumah. bertapa happy nya aku time tuh. *my mom baru kua hospital. tapi kaki still belum sembuh sepenuhnya. so, kene lah jaga my mom. huhu.


18july1997- happy birthday to my younger sister! deydek. kalau korg nak tahu, aku sayang gile dengan family aku. setiap orang aku layan atas sebab2 tertentu untuk kebahgiaan dorg. aku layan adik nih macam seorang ayah layan kerenah anak dia yang bongsu. aku manjakan dia. aku kongkong dia. aku buat semua tuh sebab dia perempuan dan dia x sempat nak merasa kasih sayang dari seorang ayah. aku dah janji akan jaga adik2 aku n my mom. so, apa saja yang aku buat mesti ada kaitan dengan dorg. n untuk kebaikan dorg juga.
p/s to deydek; along minta maaf kalau marah2. along nak jaga kau. along x nak orang cakap mama x reti jaga anak. along x nak kau conteng arang dekat muka keluarga. along marah bersebab. semua untuk kebaikan kita bersama. tolong jangan malas2. n tolong jagakan mama bila along x ada dekat dengan korg. yang paling penting, belajar rajin2. buktikan yang mama pandai jaga anak2 dia walaupun mama ibu tunggal. along x minta lebih, just jaga nama keluarga kita. n along sayang kau. along janji akan buat kau happy.



20july1966-happy birthday to my mom! mama. kalau korg nak tahu, my mom nih layan aku lain sikit. dia x akan melawan cakap aku. n aku suka manja2 dengan dia. aku tahu mama x nak anak dia membesar. that y aku suke buat perangai manja bila dengan dia. tapi time tegas aku terpaksa tegas. kalau aku marah2 my mom mesti pujuk suruh bertenang. aku sayang gila dekaT MY MOM. bagi aku dia lah ayah dia lah ibu. dari aku x handsome sampai aku handsome dia lah orang yang menjaga aku. hahaha. *perasan pulak dah aku nih. dia juga lah yang bagi aku sokongan bila aku memerlukan. dia ada bila aku dengan adik2 aku perlukan seorang ibu. dia hero hidup aku. aku x akan hidup hari ni kalau bukan sebab dia.
p/s to mama; along sayang mama sangat2!pasal rumah mama jangan risau. along akan jaga. adik dengan angah punya belanja semua along akan settle kan. apa yang mama kena buat sekarang, jaga kesihatan n cepat2 sembuh. along nak rasa masakkan mama! dah sebulan lebih mama x masak untuk along sebab mama kat hospital. nanti dah sembuh mama masakkan ayam masak kurma untuk along k. moga cepat sembuh mama! lagi satu, mama jangan stress2 lagi k. biarkan orang2 kampung nak cakap apa. dorg x tahu apa yang mama dah lalui selama nih.

conclusionnya, my family kena pindah perlis. atas sebab2 tertentu.kesian deydek terpaksa pindah sekolah. hurm. x pe. along akan balik sana setiap bulan k. jaga mama baik2. n mama tolong tengok2kan adik ye. aku akan balik melaka sabtu akan datang. jumpa disana kawan.


p/s to all my readers; jagalah orang yang korg sayang sebelum Penjaga alam ini mengambil mereka. buat mereka happy selagi boleyh. n jangan melawan orang tua. bersyukurlah korg masih ada ayah dan mak. bak kata my uncle, "mati anak boleh cari pengganti(buat), mati ibu bapa mana nak cari pengganti?". fikir2 kan.

8 comments:

h a i z am said...

wahhh. pglaman best! all the best too!

c.a.p.i.k said...

haha, tq3.

Edy Fee said...

beli barang dapur...

c.a.p.i.k said...

hAHAH. itu keje adik aku yg second.

Anonymous said...

sayang nya kat family.terharu baca.=)

c.a.p.i.k said...

haha. sgt syg kat dorg. huhu. tq coz sudi baca.

Iszuan said...

congrats ea sbb jd MT baruu . :D

c.a.p.i.k said...

thanks :)