Tuesday, April 12, 2011

Untunglaa ,,

hey guys, entri kali nih aku x bercerita pasal aku. sebab korg mesti dah bosan baca semua entri pasal hidup aku?  siapa suruh baca n follow?! dah nama pon blog aku berasaskan kisah hidup aku. ofcozlah aku cerita semua yang indah dalam hidup aku. hahahaha. sorry kalau buat korg bosan. *tah apa lah yang aku mengarut nih.

oke kali ni aku buat kelainan sikit. haha. aku nak bercakap bertapa untungnya students IPTA kalau dapat asrama a.k.a kolej sampai abis pengajian. betul x? huhu. xperlu bayar apa2. tapi ini lagi untung. dah la kolej baru. besar lagi. kena pulak dapat satu bilik dua orang.
sumpah jeles weh! gambar-gambar dekat bawah adalah gambar kolej yang telah siap dibina cuma tinggal nak masuk perabot jeh. dekat mana nih? dekat kampus aku lah. huhu. 4 KOLEJ BARU. 3 untuk perempuan 1 untuk lelaki. maklumat ini aku dapat dari guard yang jaga kawasan tuh. dia kata nak amik gamba boleyh tapi siang hari lah jangan malam. tetttt. hahaha. aku pon mintak dia bawa aku masuk kolej tuh sebab nak tengok dalam macam mana. sumpah best weh! sangat2 lah untung. 

tapi yang x bestnya. aku dengar kolej2 baru nih akan dirasmikan oleh students intake yang akan datang. (Jun-September). hurm. KECEWAK TAUK! aku x berapa setuju sebab;

-pelajar baru akan kekwat n belagak dengan senior2 yang duduk dekat kolej lama nih.
-tempat kolej baru tuh masih baru *paham2 jelah kalau dulunya kawasan hutan terpelihara.

aku cadangkan kolej2 baru nih untuk
-pelajar2 dekan. yelah sebagai tanda menghargai mereka dan akan menggalakkan pelajar2 lain untuk berusaha dengan lebih lagi. huhu

meh kita tengok kolej nya macam mana.


dari sisi; salah satu kolej. (semua sama kecuali warna)



gerbang masuk pon boleyh. hahaha. (dekat depan kolej)



besar x? huhu. cantik lak tuh.


sekarang yelah kosong n sunyi. sem depan dah ada penghuni mesti best. huhu



luas bilik 



aku rasa muat untuk 2 katil n 2 almari jeh



yang nih buat aku tertanya. yelah bilik ada air-corn. perh! melampau lah kan. haha.
bila pikir2 balik mungkin nih bilik belajar kot. main agak jeh sebab banyak suis. huhu.



yang nih tempat makan. 


mula2 aku ingat macam dewan makan. rupanya macam cafe jugak. huhu. mesti best lepak makan ramai2 kan? 

ada sebuah surau tapi aku x dapat ambil gambar sebab x sempat dah nak hujan. huhu. cantik gak surau tuh.

p/s;aku berdoa supaya adik2 aku dapat sini. syafinaz n azriel. hihi. nanti aku boleyh tumpang bilik azriel. kan dek kan? hahha.

6 comments:

Dhia BellamiZam said...

bapak jeles...objection yg arifin!!!hahah

AmyZa'aba said...

CAPIT ..,DOK UMAH LAGI BEST.,
SUMER X YAH BAYAR.,
MAKAN.,MINUM.,BASUH BAJU PON SENANG.,NK LEPAK PON SENANG.,HAHAHAH

c.a.p.i.k said...

amy; leceh lah nk carik umah sewa sini. byk pakai duit maaa. huhu

c.a.p.i.k said...

bella;taw xpe. huhuhu

Iszuan said...

WAH! okay boleh panggil senior x? hahaha! okay thanks senior upload gmbr kolej bru ni, ala... insyallah bdk2 junior xkerek kot. budak2 batch kteorg sume skema2. hehe!

c.a.p.i.k said...

pggil syafiq jeh. kalau btol skema pggil abg k? huhu. abg senior ko nih dah aggap ko as adik sbb batch ko, ko yg first tegur. huhu. nnt ade pape ko tny jeh k. jgn sombong sgt. btw, kolej nih xsure cmne. sbb byk kaba angin. papepon berdoa jelah ye adik junior. hahaa